geplaatst op 17 oktober 2024

Loading

De toekomst van conceptueel bouwen.

De toekomst van de bouwsector ligt in circulair en conceptueel bouwen. Door gebruik te maken van woningconcepten zoals De Gloriuswoning kunnen we sneller, krachtig en duurzaam bouwen, tegen een kostprijs die aantrekkelijk is voor zowel opdrachtgevers als bewoners.

De Woningconceptenbrochure 2024 is een initiatief van Building BalanceNetwerk Conceptueel Bouwen, CityDeal Circulair en Conceptueel Bouwen, Marjet RuttenCirkelstadPlatform PREFAB en Alba Concepts.

De initiatiefnemers van de Woningconceptenbrochure 2024 hebben als doel om de bouwindustrie te ondersteunen in de transitie naar circulair bouwen. Door kennis te delen en samen te werken met conceptaanbieders en opdrachtgevers, dragen ze bij aan een duurzame toekomst voor de bouwsector. Met het delen van de data over De Gloriuswoning hebben wij (PUYCK Ontwikkeling en Van der Heijden bouwbedrijf b.v.) hier graag aan bijgedragen. De Gloriuswoning is een innovatief woningbouwconcept dat laat zien dat het mogelijk is om te bouwen met minimale milieu-impact én een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Ben je als opdrachtgever op zoek naar een duurzaam, circulair en betaalbaar woningconcept? Ontdek De Gloriuswoning.

De Gloriuswoning maakt plannen haalbaar.

De Gloriuswoning is hét duurzame en circulaire woningbouwconcept dat plannen haalbaar maakt voor woningcorporaties, gemeentes en projectontwikkelaars. Met een scherpe prijs vanaf €124.000 excl. BTW biedt dit concept een volwaardige woning inclusief keuken en badkamer. Bovendien is De Gloriuswoning flexibel en aanpasbaar naar de specifieke wensen en eisen van diverse projecten.

De Gloriuswoning zet in op snelheid, innovatie en duurzaamheid zonder concessies te doen aan kwaliteit of prijs. Het gebruik van losmaakbare materialen met terugnamegarantie en dus eenvoudige herbruikbaarheid. Dit draagt bij aan lagere onderhouds- en exploitatiekosten, wat de totale kosten van de woning (TCO) drukt. De CO₂-uitstoot tijdens de bouw wordt geminimaliseerd en belangrijker nog de woning stoot tijdens de gebruiksfase ook zo weinig mogelijk CO₂ uit. Daarnaast kent de woning een lage Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) en een hoge duurzaamheidsscore, waardoor het concept niet alleen financieel haalbaar is, maar ook ecologisch verantwoord. 

CLT

De Gloriuswoning Van der Heijden bouwbedrijf - PUYCK Ontwikkeling

 

Hybride

De Gloriuswoning Van der Heijden bouwbedrijf - PUYCK Ontwikkeling

Flexibiliteit en aanpasbaarheid.

Een van de voordelen van De Gloriuswoning is de flexibiliteit. Het woningconcept kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende locaties, woonbehoeften en programma’s van eisen zonder in te leveren op kwaliteit. Opdrachtgevers kunnen de woning configureren op basis van beukmaat, diepte, aantal slaapkamers en verschijningsvormen. De woningen zijn bestemd voor permanente bewoning en geschikt voor de verschillende PMC’s.

Innovatieve bouwsystemen en productiemethoden.

De Gloriuswoning is beschikbaar in twee uitvoeringen: de CLT-variant en de Hybride-versie, waarbij  CO2-arm groen beton wordt gecombineerd met houtskeletbouw (HSB). Deze bouwsystemen bieden een diversiteit aan plattegronden en typologieën. Dankzij de samenwerking met ketenpartners profiteert De Gloriuswoning van marktinnovaties, wat de risico’s bij het opschalen of afschalen van de productie minimaliseert.

Snelle doorlooptijd. 

Dankzij ons doordachte concept kunnen wij binnen twee werkdagen een passende aanbieding doen via onze woningconfigurator. Ook de uitvoering is efficiënt. Dit zorgt ervoor dat woningcorporaties, gemeentes en projectontwikkelaars snel kunnen inspelen op de vraag naar duurzame en betaalbare huisvesting.

De Gloriuswoning maakt plannen haalbaar, duurzaam en betaalbaar.

Klik op de afbeelding voor de digitale brochure 👇